SOSYAL BECERİLER

​Sosyal beceriler yaşamdaki başarı için önemli bir anahtardır. Sosyal becerilere sahip olan çocuklar, akranları arasında sevilirler, popülerdirler, arkadaş bulmakta güçlük çekmezler. İnsanlarla iyi anlaşırlar, girişken oldukları için birçok etkinliğe katılırlar. 
Okul öncesi kurumlarda çocukların gereksinim duyduğu sosyal becerileri kazanmasına yardım etme amaçlanmaktadır. Burada sözel iletişim becerileri ve sözel iletişime eşlik eden sözsüz iletişim becerileri öğretilir. 
Dinleme, pozitif tutum geliştirme, duygusunu anlama, başkasının duygusunu tanımlama ve anlama, model olma vb..durumlardan bolca yararlanılır. 

Ailelerin tamamı çocuklarının sosyalleşmesini, takıma uyum sağlamasını, iyi ve aranılan arkadaş olmasını haklı olarak istiyorlar. Ancak doğumundan itibaren egosantrik yapıda olan yani her şeyi kendine dayandıran,  kendine bağlayan,  her şeyde kendi görüş açısından hükümde bulunan, her şeyde kendini esas alan ve kendi fikrini, mantığını ve duygusunu hareket noktası, örnek, ölçü ve merkez alan eğilimde olması grup içerisinde atlatılmasi ya da kısmi biçimde vazgeçilmesi gereken durumlardir.  Bazen hoşlanılmayan durum ya da kişilere kayıtsız kalabilmek gerekebilir. Ya da çok da ilgisini çekmeyen bir etkinliğe katılmak olasıdır. Bir başka örnek de bir etkinlikten bir başkasına geçişte sorun yaşamamak olabilir. 

İşte burada çocukların da bizler gibi kamu alanlarında var olabilmeleri için gerekli ön koşulları sağlanması önemlidir. Anne babalar ile okul ve öğretmenlerin işbirliği esası her zamanki gibi hassas noktalardan biridir. 

GÜL DEVRİM BATI 
AD KİDS KONYAALTI KURUM MÜDÜRÜ​